Vertrouwen

Jezelf zijn geeft kracht!


Wij hebben vertrouwen in de mogelijkheden van onze leerlingen en leerkrachten en dragen zorg voor hun welbevinden zowel in emotioneel als in sociaal opzicht. Want, zeggen wij: als je lekker in je vel zit, dan is leren fijn.

Zorg eerst voor jezelf voordat je voor een ander kunt zorgen. Het klinkt zo logisch, maar zien we het de leerlingen ook altijd doen? Hobby's, spelen, sporten, even helemaal niets doen… Ze hebben het nodig om even bij te tanken.

Hoewel we niet kunnen bepalen wat er allemaal op ons afkomt, kunnen we de kinderen wel leren hoe ze daarmee om kunnen gaan. Als iets fout dreigt te gaan, hoe kun je daar dan zelf iets aan doen in plaats van iemand anders de schuld te geven? Wij leren de kinderen initiatief te nemen en keuzes te maken. Door kinderen eigen verantwoordelijkheid en leiderschapstaken te geven, krijgen ze steeds meer regie over hun eigen leven.

Leerlingen aan het woord

"We hebben lieve juffen op school en ze leren ons heel veel."

"We leren om heel goed samen te werken en elkaar dan te helpen. We vinden het leuk om op de Chromebook te werken." - Leerlingen groep 4/5